Annonce - Denne side indeholder reklamelinks. 18+. Stopspillet.dk. Rofus.nu. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt.

VM Gruppe F: Hvem følger Argentina videre til slutspillet?

Fodboldfeberen raser overalt på kloden, hvor der hver dag tændes for millioner af fjernsyn for at følge festlighederne fra Brasilien, hvor der i disse dage spille VM i fodbold.

Vi er stadig i gang med gruppespillet, hvor der kun mangler få kampe før alle hold har spillet deres første kamp ved årets slutrunde. I denne artikel har vi fokus på Gruppe F, hvor Argentina, Bosnien-Herzegovina, Iran og Nigeria har hjemme.

Gruppe F er nemlig interessant på den måde, at mens Argentina er storfavoritter til at vinde puljen, betragtes det som helt åbent hvem af de tre øvrige hold, som kun snuppe andenpladsen og dermed sikre sig videre avancement i turneringen.

Bosnien-Herzegovina tabte deres første kamp til Argentina med 2-1, og det kunne snildt være blevet til flere mål, selv om Argentina ikke spillede nær så god bold, som ved tidligere slutrunder. Ovenpå Bosnien-Herzegovinas nederlag, er der lagt op til et brag af en kamp mellem Iran og Nigeria i aften – d. 16/6-2014 – hvor vinderen af kampen tager et stort skridt på vejen mod ottendedelsfinalerne.

Mens Iran stiller med et mandskab, som er komplet blottet for store profiler, ser det anderledes spændende ud hos Nigeria, som har flere kendte navne i holdopstillingen. F.eks. kan Nigeria glæde sig over at have Chelsea-profilen John Obi Mikel med i truppen, og han får selskab på banen af folk som Emmanuel Emenike fra tyrkiske Fenerbahce, Shola Ameobi som til dagligt tørner ud for Newcastle og såmænd også Victor Moses, som tidligere har spillet for Chelsea.

Derudover vrimler det ikke med store navne hos nigerianerne, som dog kommer til VM som regerende African Nations Cup vindere (det afrikanske svar på EM). Nigeria har traditionelt set altid gjort det godt ved VM slutrunder, men i går ser truppen ikke helt så stærk ud som ved forrige slutrunder. Alligevel ligner Nigeria suverænt det bedste bud på videre avancement fra gruppen, sammen med Lionel Messis Argentina.

Det kræver dog at Nigeria kommer godt fra start med en sejr over Iran, men det bør heller ikke være et utænkeligt resultat opgøret mellem de to. Som nævnt tidligere er Iran et mandskab, som er mere eller mindre blottet for profiler, og faktisk er Irans altoverskyggende største profil såmænd holdets træner Carlos Querioz, som tidligere har fungeret som træner i både Real Madrid, Manchester United og såmænd også som portugisisk landstræner.

Iran har aldrig nogensinde spillet sig videre fra gruppespillet ved et VM, selv om de har haft tre forsøg til det, men denne gang er det måske det stærkste iranske landshold nogensinde fodboldverdenen får at se i Brasilien. For det første har den iranske landstræner gjort noget, som ingen anden iransk træner tidligere har gjort – nemlig udtage spillere med dobbelt statsborgerskab. Derudover spiller en stor del af spillerne sammen til dagligt hos de nykårede iranske mestre fra Esteghlal, så truppen er sammentømret, erfaren og kan potentielt overraske alt og alle og gå videre fra gruppespillet – det kræver dog en sejr over Nigeria.

Man skal naturligvis heller ikke afskrive Bosnien-Herzegovina endnu fra gruppens andenplads, for selv om bosnierne tabte den første kamp til Argentina med 2-1, kan man stadig sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne med to sejre over Nigeria og Iran.

Gruppen er med andre ord helt åben og ligner – til trods for de lidt “kedelige” navne i fodboldmæssig forstand – et godt bud på en af de tætteste grupper ved VM 2014.

Hvis du vil oddse på VM i fodbold og hvem der vinder grupperne, kan du læse om Gruppe A – H her.

Vi ønsker alle et fortræffeligt VM med masser af mål!