Annonce - Denne side indeholder reklamelinks. 18+. Stopspillet.dk. Rofus.nu. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt.

Hvem ender med at løfte DBU Pokalen?

Kvartfinalerne i den danske pokalturnering står for døren, og de resterende otte hold skal dyste om, hvem der ender med at løfte DBU Pokalen. De to mesterskabskandidater, FC Midtjylland og Brøndby IF, er selvfølgelig store favoritter til at løbe med æren, men der er altid mulighed for en pokaloverraskelse eller to. I denne artikel vil vi tage et nærmere kig på, hvem bookmakerne regner med har størst sandsynlighed for at vinde pokalfinalen i Telia Parken, samt hvem der er bedst værdi i at smide lidt lommepenge efter. Det er nemlig ikke altid, at de to ting hænger sammen.

Odds på vinderen af DBU Pokalen hos Danske Spil

Brøndby IF

De blå-gule fra Vestegnen har allerede slået de danske mestre FC København ud af DBU Pokalen, og nu venter SønderjyskE på udebane i kvartfinalen. Når man slår de forsvarende pokalvindere ud, så må man også betegnes som favorit til at tage trofæet, og det er der også bred enighed om blandt bookmakerne.

Blandt de mange BIF fans er der stor optimisme for tiden. Klubbens spiller fremragende fodbold, og fremtiden ser lys ud. Derudover er stemningen på stadion fantastisk, og der er virkelig noget helt specielt gang på Vestegnen.

Man skal dog huske på, at Alexander Zornigers mandskab ikke har vundet en pokalfinale siden 2008. Den 1. maj blev det til en 3-2-sejr over Esbjerg fB på Danmarks nationalstadion, hvor mere end 33.000 tilskuere overværede det intense opgør. Samuel Holmen bragte Brøndby foran efter et kvarters spil, men Søren Rieks fik udlignet for Esbjerg efter en times tid. Max von Schlebrügge scorede til 2-1 kort derefter, men Søren Rieks fik med sit andet mål atter engang bragt balance i regnskabet. Den helt store helt blev Martin Retov, da han sikrede sejren med sin 3-2-scoring efter 85 minutter.

Siden da er det kun blevet til en enkelt pokalfinale, og det var sidste år mod netop FCK. Første halvleg endte målløst, men i anden halvleg skete der lige pludselig ting og sager. Andreas Cornelius bragte løverne foran efter 51 minutter, men Hany Mukhtar fik udlignet direkte på frispark ti minutter senere. Federico Santander scorede til 2-1 efter 83 minutter, og kort derefter lukkede og slukkede Andreas Cornelius med sin anden scoring, og derved vandt københavnerne pokalturneringen for tredje år i træk. Ståle Solbakken kommer dog ikke til at vinde DBU Pokalen i år.

Hvis man tror på, at det er Alexander Zornigers tur til at tage trofæet hjem til Vestegnen for første gang i ti år, så giver det odds 2,50 hos Danske Spil.

Odds på Brøndby løfter trofæet hos Danske Spil

FC Midtjylland

I Superligaen kæmper Brøndby med FC Midtjylland om det danske mesterskab, og det er nogenlunde samme scenarie i DBU Pokalen. De midtjyske ulve ekspederede OB ud af pokalturneringen med en stensikker 0-3-sejr i Odense, og nu skal de en tur til Hobro for at møde cheftræner Thomas Thomasberg og deres norske bomber Pål Alexander Kirkevold.

Selvom det er en forholdsvis god lodtrækning, så skal man huske på, at Hobro har haft en rigtig fin sæson i Superligaen, hvor særligt Mål-Pål har været fyr og flamme. Han scorede blandt andet i 11 Alka Superliga-kampe i streg, og det er da også derfor, at han ligger nummer to på topscorerlisten med sine 13 scoringer i skrivende stund. Kun brandvarme Emiliano Marcondes har lavet flere mål end ham (17 styk), men da han er skiftet til danskerklubben Brentford på en fri transfer i vintervinduet, så har Hobro-topscoreren muligheden for at indhente ham i forårssæsonen.

FCM har dog aldrig nogensinde vundet DBU Pokalen før. De har dog været i fire pokalfinaler, som allesammen er blevet tabt. I 2003 tabte de med 3-0 til Brøndby. I 2005 blev Brøndby endnu engang deres overmænd, da de vandt med 3-2 efter forlænget spilletid. Både i 2009 og 2010 kunne de se FC Nordsjælland løfte trofæet, da FCN vandt med 2-0 efter forlænget spilletid i 2009 og 3-2 efter ordinær i 2010.

Tror man på, at Jess Thorup får brudt den midtjyske pokalforbandelse, så kan man få odds 2,75 hos Danske Spil.

Odds på FCM vinder pokalen hos Danske Spil

AaB

Det sidste mandskab på vores liste er de bolchestribede nordjyder fra Aalborg. Sidst der var et andet hold som fik lov til at løfte DBU Pokalen udover FCK, var det nemlig AaB. Det var i 2014 efter en overbevisende 4-2-sejr i finalen. De tog også det danske mesterskab, og dermed vandt The Double for første gang i klubbens historie.

De slog med nød og næppe FC Helsingør ud på hjemmebane, da de ellers var bagud med 0-1 kort før tid. To hurtige mål af henholdsvis brasilianske Yann Rolim og peruvianske Edison Flores fik dog vendt op og ned på det opgør. I kvartfinalen har de fået den klart bedste lodtrækning, da de skal en tur til Monjasa Park for at møde FC Fredericia fra 1. division.

Hvis de kan undgå både Brøndby og FC Midtjylland i semifinalen, så lugter det langt væk af aalborgensisk deltagelse i pokalfinalen. I en pokalfinale kan alt ske, og når man tænkler på, at AaB vandt den sidste pokalfinale som de deltog i, så kunne der godt ligge en lille pokaloverraskelse og lure.

Hælder man til, at Morten Wieghorsts mandskab ender med at løfte DBU Pokalen, belønnes det med odds 10,00 hos Danske Spil.

Odds på AaB overrasker hos Danske Spil